Nederlands (Nederland) English (United Kingdom) Deutsch (Deutschland)

Recente duurzame keuzes.

KLIMAAT  (SDG 13)

Keuzes zon- en windenergie:
Bij de keuze van een 'echte groene stroom leverancier' lieten we ons informeren door de consumentenbond. Ook poogt deze leverancier actief mensen te betrekken bij de energietransitie. 

Keuzes verminderen gasverbruik:
Ons douchewater wordt verwarmd met gas. Minder gas lukte al met efficiëntere branders, besparende douchekoppen en intervalkranen. En ook door een aantal douches voor privé wascabines te vervangen. Met terugwinning van uitstroomwarmte beginnen we dit jaar. 

Keuzes CO2 compensatie
1. vervoerskilometers eigen transport

De vervoerskilometers voor het campingbedrijf incl. woon- werkverkeer worden gecompenseerd door de aanplant van bomen. 
2. leveranciers en CO2 
CO2 compensatie is geen broeikasoplossing, maar een tussenstap naar circulariteit. Wij kiezen voor leveranciers die CO2 reductie nastreven.
3. vervoerskilometers gasten
Ideeën en plannen zijn in voorbereiding.

DUURZAME STAD & GEMEENSCHAP (SDG 11)

Keuze financiële instelling:
Door te wisselen van bank dragen we bij aan een betere besteding van financiële middelen. De "eerlijke bankwijzer" is daarbij onze leidraad.

Keuzes machinerie:
We kiezen voor goed spul, made in Europe. (We deden dat o.a. bij onze was- en droogmachines. De keuze werd nog makkelijker toen we lazen dat het World Economic Forum deze fabrikant als meest energie-efficiënt bestempelde.)PARTNERSCHAP ROND DOELSTELLINGEN  (SDG 15)

Keuzes afvalinzameling
Ons gescheiden afvalsysteem sluit aan bij de manier waarop je dat thuis doet. En is uitgebreid met GFT en koffiedik toe. Bovendien creëren we zo meer opbrengst voor hergebruik. 

Keuze was- en schoonmaakmiddelen
We kozen voor een leverancier van ecologische middelen met een breed assortiment. Producten waarvoor geen ecologisch alternatief bestaat gebruiken we niet (bijv. geurblokjes).

Keuze cassette toiletvloeistof: eco vs chemisch
Om het gebruik van cassette vloeistof, gemaakt van natuurproducten, makkelijk te maken verkopen wij dit bij de receptie. De vloeistof werkt goed, ruikt niet en is in gebruik niet duurder dan zijn chemische broer. 

terug naar hoofdmenu