Recente duurzame keuzes.

Menigéén verwacht dat een camping meer & meer comfort & gemak biedt: zaken die moeilijk samengaan met verduurzamen. Maar stap voor stap boeken we voortgang. We leren veel en doen veel.  

Keuze zon- en windenergie:
Bij de keuze van een 'echte groene stroom leverancier' lieten we ons informeren door de consumentenbond. Ook zagen wij dat deze leverancier actief poogt mensen te betrekken bij de energietransitie. 

Keuze financiële instelling:
Door te wisselen van bank dragen we bij aan een betere besteding van financiële middelen. De "eerlijke bankwijzer" was daarbij onze leidraad.

Keuzes machinerie algemeen:
Na afschrijving worden onze machines vervangen door elektrische. We letten op de laagste ecologische voetafdruk en kiezen liefst voor producten die in Europa gemaakt zijn.  

Keuze was- en schoonmaakmiddelen
We kozen voor een leverancier van ecologische middelen met een breed assortiment. Producten die zij niet leveren (geurblokjes bijv.) gebruiken we niet omdat daarvoor geen ecologisch alternatief is.

Keuze was- en droogmachine
Onze was- en droogmachines zijn made in Europa. Bovendien kozen we voor deze fabrikant omdat het World Economic Forum haar als meest energie-efficiënte bestempelde.

Keuzes afvalinzameling
Ons gescheiden afvalsysteem is uitgebreid met GFT en koffiedik toe. En door samen te werken met meerdere ophaaldiensten besparen we transport kilometers en creëren we meer opbrengst voor hergebruik. 

Keuze cassette toiletvloeistof: eco vs chemisch
Om het gebruik van cassette vloeistof, gemaakt van natuurproducten, makkelijk te maken verkopen wij dit bij de receptie. De vloeistof werkt goed, ruikt niet en is in gebruik niet duurder dan zijn chemische broer. 

Keuze verminderen gasverbruik productiekant:
Ons douchewater wordt verwarmd met gas. Dit volume verkleinen we door: een efficiëntere brander te plaatsen, besparende douchekoppen en intervalkranen. Terugwinning van uitstroomwarmte is voorbereid. 

Keuze verminderen gasverbruik gebruikerskant
We kozen voor het verminderen van het aantal douches, maar plaatsten privécabines met wasbakken bij.

Keuze CO2 compensatie eigen transport.
De vervoerskilometers voor het campingbedrijf incl. woon- werkverkeer, de grasmachine, sleepdienst enz. worden gecompenseerd met de aanplant van bomen. We kozen voor een project in Nederland.

Keuze leveranciers en CO2 
CO2 compensatie is geen broeikasoplossing, maar wel een tussenstap naar circulariteit. Wij kiezen daarom voor leveranciers die een CO2 reductie en compensatie programma hebben.

terug naar hoofdmenu