Nederlands (Nederland) English (United Kingdom) Deutsch (Deutschland)

Recente duurzame keuzes.

DUURZAME PRODUCTIE EN CONSUMPTIE PATRONEN  (SDG 12)

Keuzes zon- en windenergie:
Bij de keuze van een 'echte groene stroom leverancier' lieten we ons informeren door de consumentenbond. Ook poogt deze leverancier actief mensen te betrekken bij de energietransitie. 

Keuzes verminderen gasverbruik:
Ons douchewater wordt verwarmd met gas. Minder gas lukte al met efficiëntere branders, besparende douchekoppen en intervalkranen. En ook door een aantal douches voor privé was cabines te vervangen. Met warmwater productie m.b.v. zonneboilers wordt dit jaar een begin gemaakt. En ook met  de terugwinning van uitstroomwarmte. 

Keuze brandstof campingauto.
De auto die wij voor de camping gebruiken rijdt op electriciteit. 

Keuzes CO2 compensatie
1. vervoerskilometers eigen transport

    De vervoerskilometers voor woon- werkverkeer compenseren
    we door aanplant van bomen elders.
2. leveranciers en CO2
    CO2 compensatie is een tussenstap naar circulariteit. Wij kiezen
    voor leveranciers die CO2 reductie nastreven.
3. vervoerskilometers gasten
    Plannen zijn in voorbereiding. Dit is nog een lastig ding.

Keuze groene levensstijl

  • Bezoekers bewust maken van duurzame levensstijlen in harmonie is met de natuur.
  • Lokaal duurzaam geproduceerd voedsel aandacht geven en verspilling reduceren.
  • De afvalproductie beperken via preventie, vermindering, recyclage en hergebruik.

DUURZAME STAD & GEMEENSCHAP (SDG 11)

Keuze financiële instelling:

Eerlijke bank: We kozen voor een bank aan de hand van de "eerlijke bankwijzer" . Daarmee geven we enige financiële steun aan duurzame initiatieven.

Keuzes machinerie made in Europe:
Machinerie als het wifi-systeem, was- en droogmachines, wifi systeem, electrische auto zijn in Europa geproduceerd. Het World Economic Forum bestempelde deze fabrikanten tevens als meest energie-efficiënt.


PARTNERSCHAP ROND DOELSTELLINGEN  (SDG 15)

Keuzes afvalinzameling
Ons gescheiden afvalsysteem sluit aan bij de manier waarop je dat thuis doet. En is uitgebreid met GFT, electronica en koffiedik toe. Zo creëren we meer opbrengst voor hergebruik. 

Keuze was- en schoonmaakmiddelen
We kozen voor een leverancier van ecologische middelen met een breed assortiment. Producten waarvoor geen ecologisch alternatief bestaat gebruiken we niet (bijv. geurblokjes).

Keuze cassette toiletvloeistof: eco vs chemisch
Om het gebruik van cassette vloeistof, gemaakt van natuurproducten, makkelijk te maken verkopen wij dit bij de receptie. De vloeistof werkt goed, ruikt niet en is in gebruik maatschappelijk niet duurder dan de chemische variant.

Grijs groen en gelukkig
Samen met een zorgorganisaties bezorgt de Stadscamping ouderen uit Deventer een mooie dag door hen de positieve effecten van het buitenzijn te laten ervaren.

HET DUURZAAM GEBRUIK VAN ECOSYSTEMEN

We streven naar voorkoming verlies biodiversiteit op het kampeerterrein en de oevers. Door met uitsterven bedreigde soorten een kans te geven. In het voorjaar van 2024 huisveste zich op de camping een bever. In het struweel worden invasieve uitheemse soorten beperkt.

Keuze levende bodem bedekking: Het grasveld wordt niet verder vervangen door verharde ondergrond. Waar nodig kiezen we voor tijdelijke afdekking van de bodem i.p.v. verharding.

 

terug naar hoofdmenu